Style-vil og Quilt Foam

I Quilt.dk nr. 2/2017 bragte vi en beskrivelse af to nye lækre mellemfoer, nemlig Style-vil og Quilt Foam. De kan især anbefales hvis du skal sy kurve, tasker og andet, som du gerne vil undgå falder sammen.

Jeg har leget lidt med ”Style-vil” og ”Quilt Foam”, som er to nye typer mellemfoer, der er lavet af ultralet, formfast men blød skumgummi med noget supertyndt strik rundt om.

Style-vil er fra den velkendte producent af volumenvlies og lignende produkter, Freudenberg. Mens Quilt Foam er et billigere alternativ.

De findes i forskellige tykkelser Style-vil i 5 mm og Quilt foam findes i 2 mm, 3 mm og 5 mm tykkelse. De er ca. 75 cm i breden. Produkterne er lavet af næsten lige dele polyester og polyuretan.

De er supernemme at arbejde med
De tynde varianter er supernemme at skære i. Den tykke på 5 mm, er lidt sværere at skære i – men den er til gengæld nem at klippe i.

Det er meget nemt at sy og quilte med de her produkter som mellemfoer – både på maskine og i hånden.

Der er ingen lim, som skal stryges fast til patchworkstoffet, men det er dog ikke noget problem, de er ikke
levende og glider ikke så nemt rundt på patchworkstoffet. Strikken griber nærmest fast i stoffet.

Produkterne kan vaskes ved 30 grader. Og da de er hvide eller råhvide, smitter de ikke af i vask.

Jeg er helt VILD med de her nye mellemfoerprodukter og kan varmt anbefale dig at prøve en af dem, næste gang du skal sy en taske eller andet, du gerne vil have holder faconen.

Se evt. Bøgelund Patchworks smarte toilettaske på side 40 og min taske med blomster på side 4 – begge i nr. 2/2017.

Du kan købe Style-vil og Quilt Foam i din lokale patchworkbutik.

 

Style-vil:foam