Udstillinger

Gør gratis reklame for din/jeres udstilling.
Skriv til quilt@quilt.dk  – send gerne et par billeder med.
Vi sender gerne et nyhedsbrev ud – samt en updatering på facebook, når tiden nærmer sig.

Held & lykke med udstillingerne!

Farveflor – Broderi i 90 år


Vises på Greve Museum til d. 29. juli 2018

Åbningstider
Tirsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 11.00 – 16.00
2. onsdag i md.: 11.00 – 20.00

Den 20. marts er det 90 år siden at Haandarbejdets Fremme blev grundlagt og dermed også en forankring af en lang og solid tradition for kunsthåndværk i Danmark. Ikke alene som en syssel for kvinder, men som et selvstændigt kunstnerisk udtryk.

Håndarbejdets Fremme har gennem årene arbejdet på at udvikle broderi til en selvstændig kunstform og udtryk. Fremfor at brodere kopier af populære motiver fra eksempelvis malerier eller prospekter, har foreningen opfordret dygtige designere til at udvikle et selvstændigt formsprog. Derved er mange af deres designs gået hen og blevet evigtgyldige smukke stykker brugskunst, fremfor flygtige reproduktioner.

Greve Museum har en lang tradition for at arbejde med broderi og kunsthåndværk. Museet har verdens største samling af Hedebosyning, som er den mest avancerede form for broderi. I dag kommer der specialister og entusiaster tilrejsende fra hele verden, for at fordybe sig i denne type syning. Det vil sige hvide syninger i avancerede mønstre og udklip på hvidt lærred. Denne tradition er sammen med den europæiske broderitradition grundlaget for Haandarbejdets Fremme, da de blev grundlagt i 1928. Det er derfor fuldstændig oplagt for Greve Museum at være med til at skabe en udstilling, der viser de sidste 90 års udvikling indenfor broderi og kunsthåndværk.

På udstillingen kan du opleve klassiske designs af blandt andet Th. Bindesbøll, Gerda Bengtsson og Edith Hansen over til de meget farvestrålende designs af Bjørn Wiinblad, Per Arnoldi og H.M. Dronning Margrethe 2. For første gang nogensinde udstilles de originale tegninger på museum sammen med de færdigsyede broderier.

Læs mere her www.grevemuseum.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *