Udstillinger

Gør gratis reklame for din/jeres udstilling.
Skriv til quilt@quilt.dk  – send gerne et par billeder med.
Vi sender gerne et nyhedsbrev ud – samt en updatering på facebook, når tiden nærmer sig.

Held & lykke med udstillingerne!

Start med at skrive eller tast / for at vælge en blok

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Foto-4-Bettina-Andersen-Korssting-er-spild-af-tid-1024x701.jpg
”Korssting er spild af tid” – eller er det nu også det? Broderi af Bettina Andersen
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Foto-11-SFO-sofie-og-venner-1024x690.jpg
I stedet for T-shirts med budskaber som: “Mors lille superhelt”, “Rydde op? Hvem, jeg?” og “Fars yndige prinsesse” anbefaler SFO Sofie en mere ærlig og relevant børnemode.

Så skal der EDDERBRODEREMIG udstilles holdninger på Greve Museum

I udstillingen med titlen Edderbroderemig, som vises på Greve Museum fra den 15. juni 2019 til 12. januar 2020 sætter museet fokus på, hvordan man kan bruge broderi som en måde at udtrykke sine meninger og holdninger på.

Hvis du tænker, at broderi er noget med små broderede blomster i korssting og måske et par opbyggelige ord, så kan du godt tro om igen. Moderne brodøser tager nemlig nålen i den anden hånd og bruger broderiet som talerør for deres holdninger, tanker og ønsker.

Minimumsnormeringer, miljø, politik, etik, bullshitord og en hel masse andet
De fleste har nok en erindring om, hvordan et pænt broderi med en velkomst til et hjem hang i et ældre familiemedlems hjem, eller hvordan en broderet klokkestreng med blomster, der omkranser eksempelvis et klogt citat så ud. I udstillingen Edderbroderemig møder erindringen om de gamle og pæne broderier med opbyggelige tekster de nye ”protestbroderier”, hvor stærke holdninger, alvor, selvironi, humor og politiske kommentarer er velkomne på det broderede lærred.

Udstillingen er skabt i et tæt samarbejde med seks brodøser, som alle jonglerer med sting og ord på en helt særlig måde. Gruppen består af Rikke Lyng, stifter af den danske Facebookgruppe ” broderi for sjov – embroi­dery for fun”, Tonja Rosenblad, gymnasielærer og selvudnævnt ”protestbrodøse”, Bettina Andersen, autodidakt brodøse med eget galleri og værksted, Eva mm Engelhardt, tekstilkunstner og stitchtagger også kendt under navnet Etc and the MadnessDitte Rasmussen, som under navnet dittebeskidte skaber broderier i krydsfeltet mellem kunsthåndværk og design og Lif Rosenkvist, som under navnet OffentLif broderer de ord og citater, der florerer i det offentlige Dan­mark.

Derudover byder udstillingen på en perlerække af omkring 100 forskellige udtryksfulde værker skabt af broderientusiaster fra hele landet. Resultatet kan ses på en stor fællesvæg, hvor publikum kan glæde sig til at gå på opdagelse i et hav af broderede tanker og holdninger. Her er det både privatpersoner, efterskoleklasser og tekstilformidlere, der har bidraget med broderier, hvor emner som miljø, minimumsnormeringer i daginstitutioner, politik, etik og meget andet bliver behandlet med nål og tråd.

Ved siden af fællesvæggen har en gruppe, der kalder sig for SFO Sofie også erobret lidt plads til både T-shirts med slogans, nejhuer og broderede billeder. Flere kender SFO Sofie fra de sociale medier, som en fiktiv tegnet og satirisk karakter. Hun er pædagog i skolereformens malstrøm. Med sig i malstrømmen har hun bl.a. børnene, forældrene, kollegaerne, skoleledelsen og kommunen. Og så kan hun forresten godt lide at brodere.

Så glæd dig til en udstilling fyldt med både håndarbejde og holdninger.

Praktisk info
Tid og sted: 
Udstillingen vises på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve fra d. 15. juni 2019 til 12. januar 2020. 
Entré til museet: Voksne: 40 kr., børn u. 18 år: Fri entré. 
Åbningstider: Museet har åbent tirsdag – fredag kl. 11-14, lørdag – søndag kl. 11-16. Den 2. onsdag i hver måned kl. 11-20. 
Der vil i løbet af udstillingsperioden blive arrangeret både rundvisninger og workshops, som knytter sig til udstillingens tema, ligesom det også er muligt at bestille en privat rundvisning for din egen gruppe. 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Foto-5-Eva-mm-Engelhardt-684x1024.jpg
En kasseret bærbar computer kan også bruges til noget. Her er det Eva mm Engelhardt, der har broderet en ny skærm til computeren.
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Foto-2-Rikke-Lyng-684x1024.jpg
Rikke Lyngs bud på en alternativ RoundUp-dunk – ”Koncentreret Fuckup af drikkevand”
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Foto-7-Protestbrodøsen-Tonja-Rosenblad-med-sting-skal-ondt-fordrives-1024x858.jpg
”Med sting skal ondt fordrives” af Protestbrodøsen Tonja Rosenblad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *